Acasa Actualitate-Interna Maratonul vaccinării la București a început

Maratonul vaccinării la București a început

scris de Misu Andrei
86 afisari

Sala Palatului și Biblioteca Națională găzduiesc cel mai mare efort de imunizare de până acum: maratonul vaccinării din București. Sunt 3 zile și 3 nopți de vaccinare non stop, fără programare, cu vaccin produs de Pfizer. Coada la Biblioteca Națională continuă să aibă dimensiuni impresionante, în timp ce la Sala Palatului, unde sunt mai multe puncte de vaccinare, timpul de așteptare s-a redus. Tocmai de aceea, în urmă cu puțin timp au venit trei autobuze trimise de autoritățile locale pentru a lua oameni de la Biblioteca Națională și a-i duce la Sala Palatului, ca să nu mai stea așa de mult la coadă, transmite reporterul Digi24.

Cel mai mare eveniment de vaccinare organizat până acum în România a început vineri, 7 mai 2021, la ora 16:00, și deja, în momentul deschiderii, sute de persoane stăteau la coadă atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională.

Maratonul se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate. 10.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost alocate deja pentru această acțiune. Oamenii nu trebuie să aibă asupra loc decât cartea de identitate sau pașaportul, iar cei care vor să vină să se imunizeze în cursul nopții sunt scutiți de obligativitatea carantinei de noapte pe durata deplasării către centrul de vaccinare.

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete. 1.200 de voluntari – medici, asistenți, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie – sunt implicați în acest efort.

În jur de 200 de persoane așteptau vineri, la ora 16:00, pe platoul din fața Sălii Palatului, în condițiile în care nu este nevoie de programare. Unii s-au așezat la rând încă de dimineață.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, s-a implicat personal în această acțiune și este unul dintre medicii care vaccinează persoanele care vin la Sala Palatului. Aici, practic 40 de persoane se pot imuniza simultan. Intră câte zece persoane o dată, pe măsură ce se eliberează fluxurile. Se completează în prealabil un formular de triaj epidemiologic.

La celălalt pol al maratonului vaccinării din București, la Biblioteca Națională, așteptau la ora deschiderii centrului aproximativ 300 de persoane. Coada se întindea pe zeci de metri, însă oamenii respectau distanțarea. În rândul acestora, reporterul Digi24 a întâlnit și un cetățean din Tunisia, rezident de 7 ani în România, care a venit direct de la serviciu ca să se așeze la coadă. „Faci vaccinul, merge viața mai bine”, și-a motivat el dorința de a se imuniza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult