Acasa Actualitate-Interna Marcel Ciolacu anunță că România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Marcel Ciolacu anunță că România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

scris de Misu Andrei
227 Afisari

România ar putea cumpăra Portul Giurgiulești din Republica Moldova, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu, precizând rolul pe care țara noastră îl va juca în reconstrucția Ucrainei.

Unul dintre cele mai importante hub-uri de reconstrucție a Ucrainei, după finalizarea războiului va fi România. Iar România trebuie să fie de această dat pregătită logistic pentru acest hub. Am un proiect comun cu premierul Bulgariei, pe care l-am discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să luăm din banii pentru mobilitate de la Comisie și să mai facem un pod, și rutier și feroviar, peste Dunăre, la Giurgiu”, a spus Marcel Ciolacu.

„Trebuie să realizăm că Portul Constanța este strategic în momentul de față. Nu știu ce se va întâmpla cu Odesa. Mai există un port mai mic în Republica Moldova, Giurgiulești, și deja prin ministrul Transporturilor România și-a arătat interesul către BERD, pentru că acționarul majoritar la Giurgiulești este BERD, de a-l cumpăra statul român și de a-l dezvolta”, a precizat premierul la Digi24.

„Domnul ministru al Transporturilor a avut aceste discuții cu BERD. Așteptăm”, a adăugat Ciolacu.

BERD este proprietarul Portului Giurgiulești

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a devenit singurul proprietar legal efectiv al operatorului portului Giurgiuleşti la 7 mai 2021, pentru a asigura activitatea portului şi pentru a proteja interesele sale financiare.

Prin achiziţia acestuia, BERD îşi propunea să promoveze continuarea activităţii portului şi să atragă investitori internaţionali pentru a sprijini şi dezvolta în continuare acest activ de infrastructură esenţial, se arată într-un comunicat de presă al BERD, citat de IPN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS