Acasa Actualitate-Interna Marcel Ciolacu: Declarăm toleranță 0 pe tot ce înseamnă trafic de droguri.

Marcel Ciolacu: Declarăm toleranță 0 pe tot ce înseamnă trafic de droguri.

scris de Misu Andrei
15 afisari

Premierul Ciolacu susține că Românie trebuie să declare toleranță 0 în ceea ce privește traficul de droguri, iar instituțiile din domeniul trebuie să combaterea acestui fenomen în prim planul activității.

„Este timpul să declarăm toleranță 0 pe tot ce înseamnă trafic de droguri. Toate instituțiile trebuie să pună combaterea acestui flagel în prim planul activității. Nu pot fi de acord că am pierdut lupta cu drogurile, această luptă va fi pierdută doar când vom abandona noi. Și nu avem acest drept. Nu putem să închidem ochii și să vedem cum și mai multe vieți sunt distruse și mai multe familii suferă, în timp ce clanurile mafiote prosperă”, a precizat Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a punctat că România a avut de-a lungul timpului strategii în ceea ce privește combaterea sistemului de droguri, precizând că sertarele instituțiilor sunt pline de aceste strategii, însă realitatea arată că fenomenul este unul extrem de mare.

„Aș dori să vă spun că strategii am tot avut de-a lungul timpului. Sunt pline sertarele instituțiilor de strategii și analize legate de droguri. Însă realitatea crudă ne demonstrează că pe stradă sunt tot mai multe droguri la care copii noștri au acces. Drogurile au depășit chiar porțile școlilor, iar dacă nu realizăm asta acum vom avea generații întregi pierdute.  Am tot văzut păreri și acțiuni . Vă spun fără destructurarea rețelelor de trafic nu vom avea un consum mai mic”, a precizat șeful Executivului.

Marcel Ciolacu a punctat că instanțele sunt blocate de dosare pentru consum de droguri, însă într-un final acestea se clasează și marii rechini scapă aproape întodeauna nepedepsiți.

„Nu cred că suntem în direcția corectă. Trebuie să depășim clișeul de acum câțiva ani că România este o țară de tranzit. Nu mai este. Tocmai de aceea trebuie să ne concentrăm pe marile dosare de trafic, pe marile rețele și pe marile clanuri. Traficul de droguri este rădăcina răului”, a punctat premierul.

Ridicarea MCV

Premierul României susține că ridicarea oficială a MCV reprezintă încă un motiv pentru care România a demonstrat că își merită locul în spațiul Schengen.

„Mă folosesc de acest prilej pentru a le mulțumim celor implicați de reușita ridicării MCV. După decizia politică luată la nivel european anul trecut, s-au finalizat toți pașii procedurali privind eliminarea MCV. Este o decizie care confirmă că statul de drept în România este consolidat și puternic. Acesta esta un argument în plus care susține aderarea noastră la Schengen. Știm foarte bine că multe dintre obiecțiile din trecut erau legate tocmai de independența justiției, iar ridicarea MCV este o garanție că România a înregistrat progrese semnificative în această direcție. Este foarte important să nu ne relaxăm cu această reușită. Este responsabilitatea noastră să ne implicăm în continuare pentru a consolida statul de drept, pentru a combate corupția și a promova transparența în cadrul instituțiilor. România este un partener de încredere în UE și vom colabora cu toate instituțiile europene pentru a ne atinge aceste obiective”, a afirmat Ciolacu la evenimentul organizat la Ministerul Justiției.

Premierul a subliniat că ridicarea MCV este „un mare pas înainte”, însă este nevoie să fie stabilite noile priorități strategice.

Eliminarea pensiilor speciale

Marcel Ciolacu a vorbit și despre necesitatea finalizării jalonului din PNRR privind pensiile speciale, punctând că o echipă a ministerului Muncii s-a aflat la Bruxelles pentru a discuta acest aspect.

Premierul a subliniat că înțelege complexitatea activității desfășurate de magistrați, însă România nu poate pierde bani europeni pentru neîndeplinirea jalonului.

1 comentariu

Călinescu 16-09-2023 - 20:51

Marii rechini sunt raketzii din Ucraina care trec vama cu de toate. Acolo sa ia masuri ciolacu dacă vrea sa termine cu drogurile!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult