Acasa Actualitate-Interna Marcel Ciolacu: PSD salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie „Stryker”

Marcel Ciolacu: PSD salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie „Stryker”

scris de Misu Andrei
64 afisari

Marcel Ciolacu a scris pe Facebook că PSD „salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie”. Reacția liderului social-democrat vine la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat, oficial, decizia Statelor Unite de a trimite aproximativ 1.000 de militari americani în România.

Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

„PSD salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie Stryker. Acest batalion va avea un efectiv de 1.000 de militari și va sosi, în țara noastră, în perioada imediat următoare”, a scris Marcel Ciolacu.

„Este o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA – ca partener strategic al României – pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre”, a mai adăugat președintele PSD.

Administraţia Joseph Biden a decis transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

Statele Unite nu vor trimite militari în Ucraina, întrucât nu este membră NATO, dar furnizează sisteme defensive acestei ţări.

Departamentul american al Apărării a anunţat luni că 8.500 de militari americani au fost plasaţi în stare de alertă pentru trimiterea în Europa de Est, eventual pentru activarea Forţei de Reacţie a NATO, care are 40.000 de militari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult