Acasa Actualitate-Interna Marcel Ciolacu: România susține începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

Marcel Ciolacu: România susține începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

scris de Misu Andrei
43 Afisari

Premierul României a subliniat în timpul unei întâlniri cu Maia Sandu că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană și sprijinul României pentru atingerea acestui deziderat. Ciolacu se arată convins că negocierile de aderare „vor începe în cel mai scurt timp”.

Marcel Ciolacu

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Am reafirmat astăzi, la Chișinău, la întâlnirea cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, sprijinul României pentru acest deziderat comun. Am convingerea că negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor începe în cel mai scurt timp! Republica Moldova poate conta pe România”, a transmis premierul României pe Facebook.

De asemenea, într-o postare pe Twitter, Marcel Ciolacu a subliniat că România susține începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp.

„Bucuros să mă reîntâlnesc cu Maia Sandu la Chișinău. Parteneriatul Strategic România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova este mai actual decât oricând. Susținem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp”, a transmis premierul pe Twitter.

Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Cei doi oficiali români se vor întâlni cu președinta Republicii Moldova, premierul și președintele Parlamentului.

Seful Executivului și Nicolae Ciucă vor avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Premierul român și președintele Senatului se va întâlni cu Maia Sandu la sediul Administrației Prezidențiale a Republici Moldova, începând cu ora 10:15. Ulterior, Marcel Ciolacu va fi întâmpinat de către prim-ministrul Moldovei la sediul Guvernului, la finalul căruia vor fi susținute și declarații comune de presă.

De asemenea, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa și un dejun de lucru oferit de prim-ministrul Republicii Moldova. Începând cu ora 14:00, premierul va avea o întâlnire și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Gros.

Nicolae Ciucă se va întâlni separat cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu. Totodată, președintele Senatului va avea o declarație comună alături de președintele Parlamentului din Moldova.

Vizita în Republica Moldova este prima vizită oficială în străinătate a lui Marcel Ciolacu din momentul în care a fost învestit în funcția de premier al României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult