Acasa Actualitate-Interna Marcel Ciolacu: Susțin eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Marcel Ciolacu: Susțin eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

scris de Misu Andrei
32 Afisari

Premierul desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție, Marcel Ciolacu, a făcut mai multe promisiuni la votul de încredre din Parlament, subliniind că susține eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Potrivit liderului PSD, este singura soluție pentru asigurarea legitimității aleșilor privind tăierea pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu

Printre promisiunile făcute de Marcel Ciolacu la tribuna plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului este adoptarea Legii interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat, afirmând că „este nedrept”, la fel cum trebuie făcută și reforma pensiilor speciale.

„Nu mai putem avea două categorii de cetățeni. România nu poate fi împărțită între normali și speciali. Vă anunț cu toate consecintele – susțin cu tărie diminuarea pensiilor speciale pentru parlamentari – este singura soluție pentru a avea legitimitate pentru a tăia apoi pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu.

Premierul desemnat a continuat: „Simt că aceasta guvernare nu trebuie sa fie numai despre stabilitate, ci mai ales despre asumare”, a mai spus social-democratul, anunțând că „urmatoarele luni vor însemna o cursă contra-cronometru pentru refacerea puterii de cumpărare”.

Reducerea impozitării muncii și creșterea salariilor, pe agenda cabinetului

Vom lovi fără milă în toți cei care cred că se vor îmbogăți prin specula. (…) Voi fi dușmanul de moarte al celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinții noștri sunt asistați social sau că pensia este o pomană”, a mai spus Marcel Ciolacu, anunțând că guvernul pe care îl va conduce va avea un program prin care va reduce treptat impozitarea muncii.

Totodată, Ciolacu a afirmat că în paralel vor fi demarate „discuțiile cu patronatele și sindicatele pentru creșterea consistentă a salariului minim. La sfâârșitul mandatului acestui Guvern orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Cel târziu la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la o mie de euro net”. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult