Acasa Actualitate-Interna Măştile de protecţie, obligatorii şi în Bacău

Măştile de protecţie, obligatorii şi în Bacău

scris de Misu Andrei
103 afisari

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie începând de marţi şi în Bacău. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Potrivit Prefecturii Bacău, decizia a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi va intra în vigoare de marţi.

Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită.

„Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, declară prefectul Liviu Miroşeanu, potrivit Mediafax.

Judeţul Bacău devine astfel al şaptelea judeţ din România care aplică acestă regulă. Masca este obligatorie în Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi şi Suceava.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult