Acasa Actualitate-Interna Medicii de familie refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu

Medicii de familie refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu

scris de Misu Andrei
57 Afisari

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila nu a reușit să îi convingă pe medicii de familie să distribuie pastile de iodură de potasiu. Aceştia se opun ideii pentru că, spun ei, nu ar mai avea apoi timp de consultaţii.

FOTO: Captură Digi24

Ministrul și reprezentanții Societății Naționale de  Medicina Familiei (SNMF) au discutat, joi, pe această temă, dar poziția medicilor nu s-a schimbat. Medicii de familie refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu.

După discuțiile de joi, SNMF a transmis către filialele din țară un mesaj conform căruia refuză să îndeplinească orice sarcină birocratică așa cum consideră că este distribuirea acestor pastile. Totodată, medicii de familie susțin că este periculos ca aceste pastile să ajungă la populație, în contextul în care românii iau medicamente fără să se consulte cu medicii, iar iodura de potasiu poate avea consecințe grave asupra sănătății, mai ales dacă ajunge la îndemâna copiilor.

Într-un sondaj realizat de FNPMF în perioada 25-29 martie a.c. pe tema distribuirii iodurii de potasiu, 89% dintre medicii de familie respondenți au respins planul Ministerului Sănătății ca aceste pastile să fie distribuite prin intermediul cabinetelor de medicina familiei. Întrebați cine ar trebui să distribuie pastilele, 36% au răspuns „farmaciile”, 36% „primăriile” și 28% „Inspectoratul pentru Situații de Urgență”.

1 comentariu

bali 01-04-2022 - 00:35

Ma pish pe pastilele voastre ! Daca bubuie „mititica” in Ukraina sau Rusia, va trozni si in SUA si UE asa ca „ales bules !”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult