Acasa Actualitate-Interna Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

scris de Misu Andrei
83 afisari

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii DNA. El este acuzat că a primit mită 10.000 de euro. Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului București.

 

Procurorii DNA îl acuză pe medic că a primit 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Potrivit procurorilor, banii i-au fost dați în decembrie 2018, atunci când Mircea Beuran era preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, amintește Mediafax.

Un medic de la Spitalul Floreasca l-a denunțat pe Mircea Beuran. „Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria <piaţă de desfacere>, ca sursă personală de venituri ilicite. (…) Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupţiei din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia”, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti din luna februarie, atunci când medicul a fost arestat la domiciliu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult