Acasa Actualitate-Interna Medicul Mircea Beuran în arest la domiciliu

Medicul Mircea Beuran în arest la domiciliu

scris de Misu Andrei
80 afisari

Medicul Mircea Beuran va fi cercetat în arest la domiciliu în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită.

Mircea Beuran a fost reţinut în urmă cu o zi şi vineri a fost dus în fața judecătorilor Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au decis că medicul poate fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia poate fi pusă în aplicare de îndată, astfel că, în jurul orei 20.00, când va expira ordonanţa de retinere, Beuran va părăsi Arestul Capitalei şi va merge acasă, unde va fi în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile.

Conform unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Mirceea Beuran a fost reținut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă.

Pe numele medicului este deschis un alt dosar penal care vizează cazul femeii care a fost arsă în timp ce era pe masa de operaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult