Acasa Actualitate-Interna Meteo. Când se strică vremea și ce fenomene anunță meteorologii

Meteo. Când se strică vremea și ce fenomene anunță meteorologii

scris de Misu Andrei
66 Afisari

Vremea va fi caldă în următoarele zile, însă, de la jumătatea acestei săptămâni, regimul termic va fi, în medie, apropiat de normalul climatologic la perioadei, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa în aproape tot intervalul de prognoză, pe parcursul următoarelor două săptămâni.

Astfel, în perioada 11 – 24 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Banat, vremea va fi călduroasă până pe 13 septembrie, cu o medie a valorilor termice diurne de 30 – 33 de grade. După această perioadă, va urma un proces de răcire, astfel în 15 septembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, valoare apropiată de media multianuală. În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de27 – 28 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, astfel că, pe parcursul intervalului, aceasta va fi în general de 14 – 15 grade. Sunt prognozate ploi în perioada 14 – 16 septembrie, iar cu o probabilitate în creştere şi în ultima decadă a lunii septembrie.

Precipitații în Crișana

În Crişanavremea va fi caldă până la jumătatea acestei săptămâni, cu o medie a valorilor termice diurne de 30 – 32 de grade. Ulterior, se va consemna un proces de răcire, iar pe 15 septembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 24 de grade, valoare apropiată de media multianuală. În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de26 – 28 de grade şi în uşoară scădere după 21 septembrie. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, aceasta urmând a fi în jurul a 14 grade. Ploi sunt prognozate în perioada 14 – 16 septembrie, cu o probabilitate în creştere şi în ultima parte a lunii septembrie.

Temperaturi normale în Transilvania

În Transilvania, în primele trei zile ale intervalului, tendinţa va fi de încălzire, astfel că vremea va deveni călduroasă şi în zonele joase de relief din această regiune, cu o medie de 29 – 30 de grade. Răcirea prognozată pentru mijlocul lunii septembrie va aduce regimul termic diurn în apropierea normalului climatologic, respectiv o valoare medie de 24 de grade. În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 – 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, pe parcursul intervalului aceasta fiind în general de 11 – 13 grade, dar cu valori mai scăzute în depresiuni. Ploi vor fi în perioada 14 – 17 septembrie, dar şi după 21 septembrie.

Maxime de 24 grade Celsius în Maramureș

În Maramureş, până miercuri, 13 septembrie, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge la 30 – 31 de grade. După aceea, regimul termic diurn va ajunge în apropierea normalului climatologic, respectiv la o valoare medie de 24 de grade. În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 – 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, cu valori de 12 – 14 grade. Din punct de vedere al precipitaţiilor, sunt prognozate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate, iar cu o probabilitate în creştere şi după data de 21 septembrie.

Cald în Moldova

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului de anticipaţie. Media regională a temperaturilor maxime va creşte de la 26 de grade, în prima zi, până spre 29 – 30 de grade, în zilele de 13 şi 14 septembrie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea la 24 de grade (în 16 septembrie), însă pentru perioada 17 – 24 septembrie este prognozată o medie regională a maximelor ce se va situa în jurul a 26 de grade. În privinţa minimelor termice, creşterea de temperatură va fi semnificativă în primele zile, de la o medie de 10 – 12 grade până spre 14 – 16 grade, la mijlocul lunii septembrie, iar până la finalul perioadei acestea vor fi în general de 13 – 14 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 14 – 17 septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS