Acasa Actualitate-Interna Meteorologii au emis un cod portocaliu pentru vestul țării

Meteorologii au emis un cod portocaliu pentru vestul țării

scris de Misu Andrei
96 afisari

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Cinci județe din vestul țării sunt vizate de o alertă Cod portocaliu de caniculă marți și miercuri.

Codul portocaliu vizează județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, unde disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare. De aceea, meteorologii au emis și un cod galben pentru mare parte din țară. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult