Acasa Actualitate-Interna Metrorex: „Acțiunea ilegală” de la metrou a produs pagube de peste 2,8 milioane de lei

Metrorex: „Acțiunea ilegală” de la metrou a produs pagube de peste 2,8 milioane de lei

scris de Misu Andrei
170 Afisari

Compania Metrorex a anunțat luni că „acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean” a produs pagube de 2.826.642 lei. Metrorex precizează că a terminat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie.

„După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei”, se arată în comunicatul companiei citat de Mediafax.

„Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei. Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție”, mai arată compania.Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea trenurilor de pasageri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult