Acasa Actualitate-Interna Mii de oameni au luat parte la pelerinajul de Florii din Capitală, organizat după doi ani de restricții

Mii de oameni au luat parte la pelerinajul de Florii din Capitală, organizat după doi ani de restricții

scris de Misu Andrei
59 afisari

Pelerinajul de Florii a avut loc sâmbătă în Capitală, pentru prima dată după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19. Mii de credincioși care au luat parte la procesiune au pornit de la Mânăstirea Radu Vodă și au mers până la Catedrala Patriarhală. O astfel de procesiune a avut loc și la Iași. 

Duminica de Florii în superstiţii, tradiţii şi obiceiuri

În România există mai multe tradiţii şi obiceiuri de care încă se mai ţine cont de Florii

Pelerinajul de Florii este icoană înaintevestitoare a bucuriei Sfintelor Paşti, le-a spus sâmbătă seară patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, credincioşilor prezenţi pe Dealul Mitropoliei.

Patriarhul a remarcat că numărul pelerinilor participanţi la Pelerinajul de Florii este mai mare decât cel din 2019, ultimul organizat înaintea pandemiei de COVID-19.

Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor au organizat sâmbătă Pelerinajul de Florii, la care au participat câteva mii de pelerini – ierarhi, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov, notează Agerpres.

Pelerinajul, desfăşurat pentru prima dată după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19, a început la Mănăstirea Radu Vodă şi a avut loc pe următorul traseu: Bulevardul Mărăşeşti, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Strada Bibescu Vodă, Strada Şerban Vodă, cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, Strada Principatele Unite, Strada Ienăchiţă Văcărescu, Strada Sfânta Ecaterina, cu oprire la Biserica Sfânta Ecaterina, Strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei şi s-a încheiat la Catedrala Patriarhală.

Anterior începerii pelerinajului, la Mănăstirea Radu Vodă, PS Timotei a sfinţit ramurile de salcie, măslin şi finic, care au fost apoi oferite credincioşilor, iar la Catedrala Patriarhală, PF Daniel a sfinţit icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, purtată de pelerini, şi a rostit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc, duminică, Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult