Acasa Actualitate-Interna Ministerul Educației a majorat cu 30% sumele primite de profesorii implicați în examene și concursuri naționale

Ministerul Educației a majorat cu 30% sumele primite de profesorii implicați în examene și concursuri naționale

scris de Misu Andrei
62 Afisari

Sumele acordate cadrelor didactice care se implică în acest an în desfășurarea examenelor și a concursurilor naționale au fost majorate printr-un ordin de ministru.

foto: FACEBOOK

„Ordinul prevede creșterea sumelor și pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal, profesional și dual pentru anul școlar 2023 – 2024 și în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal, sesiunile anului 2023.

Media creșterilor este de 30% față de anul 2022, pentru toate tipurile de activități din cadrul comisiilor.

Astfel, în cadrul evaluării naționale a absolvenților clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată, față de 11 lei/lucrare corectată, în anul 2022.

În cadrul examenului național de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată, față de 14 lei/lucrare corectată, în anul 2022.

Pentru profesorii asistenți la evaluarea națională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, față de 110 lei în anul 2022, în timp ce pentru profesorii asistenți în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, față de 120 de lei/zi în anul 2022”, se arată într-un comunicat al Ministerul Educației.

Normele de plată detaliate pentru fiecare tip de activitate/comisie, pot fi consultate aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS