Acasa Actualitate-Interna Ministerul Finanţelor pregăteşte legea bugetului şi legea plafoanelor pentru anul următor

Ministerul Finanţelor pregăteşte legea bugetului şi legea plafoanelor pentru anul următor

scris de Misu Andrei
60 Afisari

Ministerul Finanţelor pregăteşte legea bugetului şi legea plafoanelor pentru anul următor, a afirmat marţi ministrul Adrian Câciu, menţionând că modul în care s-a derulat programul cu garanţii de stat anul acesta trebuie să reprezinte un bun exemplu pentru anul viitor.

foto: FACEBOOK

,,După cum ştiţi, a anunţat şi domnul prim-ministru, pregătim legea bugetului şi legea plafoanelor pentru anul următor. Modul în care s-au desfăşurat sau s-a derulat programul cu garanţii de stat trebuie să reprezinte un bun exemplu pentru anul viitor şi, de ce nu, să ajungem la concluzia că ne trebuie mai multă finanţare pentru economie, dar asta depinde foarte mult şi de mediul economic. De aceea vă încurajez să apelaţi la cele 4 programe pe care le avem în derulare. De aceea am şi diversificat formulele de finanţare prin antrenarea a încă două fonduri de garantare, Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Român de Contragarantare, astfel încât antreprenorii să aibă mai multe soluţii de finanţare şi să poată, sectorial, să apeleze la soluţiile pe care noi, ca Guvern, le-am oferit economiei„, a afirmat Adrian Câciu, după semnarea convenţiilor pentru noul program guvernamental IMM Invest Plus, transmite Agerpres.

Oficialul a subliniat că investitorii străini au adus anul acesta un plus de capital important în economia românească.

,,Parteneriatul este cheia şi cu această ocazie vreau să vă mulţumesc pentru rezultatele din primul semestru, rezultate pe care de altfel le văd şi atât Comisia Europeană, cât şi instituţiile financiare internaţionale – şi se relevă şi în încrederea investitorilor străini în România, investitori care anul acesta au adus un plus în evaluarea adăugată, dar şi un plus de capital important în economia românească, iar acest trend, trebuie să facem în aşa fel încât împreună să-l multiplicăm şi de ce nu, să avem la final de an un rezultat economic mai mare decât cel prognozat de către instituţiile de prognoză.”, a mai spus Adrian Câciu.

Acesta a menţionat că se continuă ceea ce a spus la începutul acestui an, ,,un an complicat, un an în care s-a plecat cu cel mai important obiectiv, acela de a crea un parteneriat real între stat şi economie”.

,,Acest parteneriat, de altfel, s-a şi văzut în modul în care a evoluat economia românească primul semestru. Rezultatele acestea, de creştere economică, nu vin peste noapte. Ele au venit, pe de o parte, din efortul antreprenorilor, dar şi pe de altă parte, aşa cum am spus şi atunci, prin stimuli concreţi care s-au oferit economiei româneşti: Programul IMM Invest, programul IMM Prod, Garant Construct, programele care au fost pe schema de ajutor de stat Covid au reprezentat un ,,boost”, dacă vreţi, din punctul meu de vedere, pentru ceea ce însemna mediul antreprenorial românesc.”, a continuat oficialul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult