Acasa Actualitate-Interna Ministerul Sănătății va finanța contractele de service și mentenanță a echipamentelor medicale ATI

Ministerul Sănătății va finanța contractele de service și mentenanță a echipamentelor medicale ATI

scris de Misu Andrei
55 Afisari

60% din echipamentele medicale folosite la ATI nu dețin contracte de service și mentenanță, arată o analiză a Ministerului Sănătății din peste 200 de spitale. De asemenea, instituția anunță că va asigura finanțarea acestor servicii în cadrul programului Acțiuni Prioritare – ATI.

„Modificarea legislativă asigură o finanțare directă pentru aceste servicii și reglementează o serie de aspecte privind calitatea și siguranța actului medical (prin OMS 321/2023, publicat în MO Partea I, Nr. 125)”, se arată într-un comunicat ed presă.

„În urma analizei realizată împreună cu colegii de la Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, am considerat necesar să actualizăm legislația care reglementează finanțarea acestui sector, pentru a veni în sprijinul unităților sanitare, respectiv, pentru a reduce vulnerabilitatea spitalelor din România privind capacitatea funcțională a echipamentelor din ATI”, a declarat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS