Acasa Actualitate-Interna Miniștrii care au anunțat că se vor testa pentru coronavirus, după ce Orban a intrat în izolare

Miniștrii care au anunțat că se vor testa pentru coronavirus, după ce Orban a intrat în izolare

scris de Misu Andrei
37 afisari

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au declarat luni că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Și domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu”, a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene, potrivit Agerpres.

Foto: livescience.com

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar de vreo trei ori până acum.

Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei, a adăugat el.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că, dacă va fi nevoie, își va face de asemenea testul COVID.

Sunt responsabilă și nu voi pune în pericol pe nimeni, dacă e necesar voi face acest lucru, m-am mai testat și până acum”, a spus ea.

Orban a anunțat că s-a izolat și s-a testat pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care a participat la o emisiune televizată a fost confirmată pozitiv.

El a declarat pentru Digi24 că nu se încadrează în definiția contactului direct, că a venit cu mască la emisiune, a stat la distanță de ceilalți invitați, iar la plecare a purtat iar mască, dar a decis să se izoleze la birou până la primirea rezultatului, pentru a evita contactul cu alte persoane.

Premierul și-a suspendat participarea la evenimentele programate luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult