Acasa Actualitate-Interna Ministrul Economiei: Nu are logică să deschidem restaurantele, dacă nu se respectă regulile nici măcar pe terase

Ministrul Economiei: Nu are logică să deschidem restaurantele, dacă nu se respectă regulile nici măcar pe terase

scris de Misu Andrei
49 afisari

Ministrul Economiei a vorbit la Digi24 despre posibilitatea deschiderii restaurantelor în viitorul apropiat. Virgil Popescu spune că nu este optimist în această privință, deoarece evoluția cazurilor de infectare este una îngrijorătoare. „Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut”, a spus ministrul.

foto:gov.ro

Voi susține prelungirea stării de alertă. Evoluția cazurilor nu îmi arată o scădere în așa fel încât să zicem că ne ducem spre un număr cu două cifre a cazurilor de infectare.

Sper ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli.

Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă.

Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite.

Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult