Acasa Actualitate-Interna Ministrul Energiei anunță controale la minele din Valea Jiului

Ministrul Energiei anunță controale la minele din Valea Jiului

scris de Misu Andrei
65 afisari

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, la Parlament, că va trimite controale la minele din Valea Jiului pentru a verfica dacă sunt persoane angajate fictiv. Anterior, într-o intervenție la Digi24, ministrul spunea că există persoane în rândul minerilor care sunt angajate fictiv și nu lucrează în mină.

foto:gov.ro

„Am primit și după ce am făcut acele declarații foarte multe informații despre ce se întâmplă acolo. Le voi trimite Corpului de Control și vor fi controale în acea zonă pentru a verifica aceste aspecte”, a declarat Virgil Popescu.

Acesta susține că își dorește ca în cel mult două luni să fie finalizată împărțirea CEH în două entități pentru a rezolva problema Complexului pe termen mediu.

„Vrem ca într-o lună, maxim două să finalizăm această împărțire a Complexului Energetic Hunedoara pentru a rezolva problema pe termen mediu. O entitate va conține termoncetrala de la Paroșeni și cele 4 mine și termocentrala de la Mintia care se va duce probabil către Consiliul Județean”, a declarat ministrul.

Întrebat de ce nu a mers în Valea Jiului pentru a discuta cu minerii, Virgil Popescu a spus că a preferat să stea la minister pentru a rezolva problemele. Ministrul a fost întrebat în contextul în care mai mulți lideri din partid, în frunte cu prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, i-au reproșat că nu a mers să discute cu minerii.

„Eu am spus că în momentul în care soluțiile sunt gata, pregătite mă voi duce să discut cu cei din Valea Jiului. Sâmbătă și Duminică era doar soluția pentru salarii, nu era soluția și pentru celelalte drepte. Și am stat să căutăm soluții care au fost găsite luni. Trebuie să rezolvăm și problema pe termen mediu. Când avem pachetul rezolvat o să merg acolo să vorbim”, a mai declarat ministrul Energiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult