Acasa Actualitate-Interna Ministrul Energiei: Vom elabora o strategie naţională pentru producerea de hidrogen

Ministrul Energiei: Vom elabora o strategie naţională pentru producerea de hidrogen

scris de Misu Andrei
75 afisari

România va elabora în perioada următoare o strategie naţională privind producerea energiei din hidrogen, una dintre tehnologiile pe care se axează Uniunea Europeană din ce în ce mai mult pentru viitor, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

foto:gov.ro

În momentul de faţă România nu are o strategie pe hidrogen. O echipă din Ministerul Energiei va lucra cu specialişti pentru a face o strategie naţională pe hidrogen. Chiar pe drum spre dumneavoastră (spre conferinţă – n.r.) vorbeam cu secretarul de stat Dan Drăgan să gestioneze toate proiectele pe hidrogen, pentru că trebuie să le trimitem pentru a fi prinse în Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă şi sunt proiecte pe hidrogen, să ştiţi, în România, a spus ministrul la o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.

Popescu a dat exemplu centrala Halânga, unde există în plan o centrală de 150 de MW pe gaz şi 50 MW solar şi hidrogen.

Sigur că se poate produce hidrogen şi din regenerabile, se poate produce şi din nuclear, şi din gaz. Avem proiecte de hidrogen şi le vom pune în Planul Naţional de Rezilienţă şi discutăm în momentul de faţă de o nouă reţea de distribuţie a gazelor naturale şi discutăm să poată fi folosită şi pentru un amestec gaz natural 10%, hidrogen, să poată fi finanţată prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă, a continuat oficialul guvernamental, la conferinţa ZF Power Summit 2021.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult