Acasa Actualitate-Interna Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, spune că legea privind certificatul verde la locul de muncă ar trebui adoptată cât mai repede

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, spune că legea privind certificatul verde la locul de muncă ar trebui adoptată cât mai repede

scris de Misu Andrei
73 afisari

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, spun legea privind certificatul verde la locul de muncă ar trebui adoptată cât mai repede în Parlament, într-o formă care să fisusținută do majoritatparlamentară. El adaugă că, după ce proiectul a picat în Senat, numărul românilor cars-au vaccinat cu prima doză a scăzut.

Modelul certificatului verde digital al UE. Foto: Facebook/Andrei Baciu

Eu totuși am speranța că acest proiect legislativ va fi adoptat. Știu că au început discuțiile în Camera Deputaților și sper că într-un termen cât mai scurt posibil să figăsită o formulă carsă aibă în spatși o majoritate – pentru că fără majoritate estfoarte, foartgreu. Deci va trebui ca partidele – cel4 pcareu lconsider responsabile – PNL, PSD, UDMR și USR – să găsească o formulă prin care să nu safecteze esența acestei proceduri dcertificat verde – care estdgene europeană și noi nu nputem decupla de Europa – dar să sgăsească și o formulă carasigură o majoritate”, a spus Cseke.

Întrebat dacă certificatul verdar trebui să cuprindă și vaccinarea și testarea pentru accesul în instituțiilpublicși la serviciu, ministrul a răspuns: „Aici trebuisă nuităm și la altțări, totuși. Sunt țări carau introdus un anumit regim și pcaracum îl modifică. Sunt țări precum Danemarca, țară cardupă două luni reintroducobligativitatea folosirii certificatului verde. Cam toatstatele europensunt pacelași stil”.

Nu văd nimic deosebit carsă nsperila această hârtie. Nu știu cum am ajuns la această idee că un certificat npoatfacrău în societate. Ar trebui să scăpăm daceastă idee, carnva împiedica în circulația liberă a persoanei, cara fost inițial transfrontalieră – a fost gândită pentru concediilcetățenilor europeni. Apoi s-a dezvoltat în toatțărilca un certificat carînlesneștcirculația și în interiorul țărilor. Pentru că desprasta vorbim: să nu avem restricții în interiorul țărilor și să circulăm liber și să putem intra în toatinstituțiilși la toate evenimentelpcare eram obișnuiți să le frecventăm înaintdpandemie”, a spus Cseke.

Ministrul spuncă a existat o legătură întrnumărul persoanelor carau mers să svaccinezcu prima doză și anunțul privind unelrestricții și obligativitatea certificatului verde.

Din păcate, votul din Senat, din prima cameră, undn-a trecut la limită acest proiect legislativ – datunci suntem în scădercu vaccinarea cu prima doză”, a spus Cseke.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult