Acasa Actualitate-Interna Ministrul Mediului: Am găsit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal în București

Ministrul Mediului: Am găsit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal în București

scris de Misu Andrei
71 afisari

Zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal au fost descoperite în februarie în Bucureşti, ca urmare a controalelor făcute de Garda Naţională de Mediu, în parteneriat cu Poliţia Română, Jandarmeria Română şi autorităţile publice locale. Suma totală a amenzilor date în această perioadă depășește 300.000 de lei, a anunţat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în fiecare caz au fost ecologizate terenurile.

„Sunt un adept al măsurilor ferme. Cred câteodată chiar şi în măsurile radicale şi, ceea ce am făcut în cursul lunii februarie, împreună cu primăriile de sector şi primăria generală, vine tocmai din acest crez: dacă acţionăm şi dacă suntem fermi şi hotărâţi putem să schimbăm imaginea, faţa Bucureştiului, faţa întregii ţări, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară europeană, într-o capitală europeană, se avem asemenea imagini dezolante.

Alături de noi, în aceste acţiuni, au fost colegii noştri de la Garda de Mediu (…), o instituţie care are toată libertatea să acţioneze împreună cu autorităţile locale în stoparea acestui fenomen generalizat în România de depozitare ilegală de deşeuri”, a afirmat Barna în urma acţiunilor de identificare şi sancţionare a transportului şi depozitării ilegale de deşeuri.

Oficialul din Guvern a subliniat că, în cursul lunii februarie, au fost identificate 212 de astfel de depozitări ilegale de deşeuri.

„Am făcut extrem de multe controale, am făcut echipe specializate pe fiecare sector şi am identificat în cursul lunii februarie 212 asemenea locaţii în doar 30 de zile. Acest rezultat arată că, dacă se vrea, se poate. Dacă se fac acţiuni ferme, chiar radicale, vor veni şi rezultatele.

La aceste locaţii unde se depozitează ilegal deşeuri în Bucureşti am găsit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal, aproape 100.000 de metri pătraţi de suprafaţă acoperită total sau parţial cu asemenea deşeuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS