Acasa Actualitate-Interna Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută după atacul de la Zaporojie

Ministrul Mediului: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută după atacul de la Zaporojie

scris de Misu Andrei
76 afisari

Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile de vineri dimineața arată niveluri normale de radiații, după atacul de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, a anunțat vineri ministrul Mediului, Tanczos Barna.

risc de contaminare radioactivă la Cernobîl

„În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse.

Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a scris vineri dimineața pe Facebook Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Conform acestuia, Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24, iar în următoarea perioadă vor fi oferite informații în timp real cu privire la nivelul de radiații.

Ucraina a anunţat că forţele ruse au atacat centrala în zorii zilei de vineri, provocând un incendiu la o clădire de cinci etaje aflată lângă centrală.

Ulterior, echipele de intervenţie ucrainene au anunţat că reuşit să stingă incendiul la ora locală 06:20.

Forţele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunţat vineri autorităţile locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult