Acasa Actualitate-Interna Ministrul Sănătății: Este evident că numărul persoanelor infectate zilnic nu corespunde exact realității

Ministrul Sănătății: Este evident că numărul persoanelor infectate zilnic nu corespunde exact realității

scris de Misu Andrei
115 Afisari

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că este „evident” că numărul de persoane infectate zilnic cu noul coronavirus „nu corespunde exact realităţii”.

„Este evident că numărul de persoane infectate zilnic nu este ceva care corespunde exact realităţii. Pur şi simplu, din motivul că nu se testează toată lumea. Dacă ar fi testată toată populaţia am avea efectiv numărul real”, a explicat ministrul, după ce a efectuat o vizită la Spitalul modular din Pipera.

În opinia sa, mesajul principal în contextul pandemic în care se află România este acela de imunizare împotriva noului coronavirus.

„De imunizare o să avem parte cu toţii. Sunt două modalităţi de a ne imuniza: o parte, spunem noi mai uşoară, se bazează pe ştiinţă medicală legată de vaccinare şi recomandăm această modalitate tuturor cetăţenilor români şi o altă modalitate aceea de a trece prin boală cu toate riscurile aferente. Trebuie să luăm încă o dată exemplul altor ţări. Vrem o ţară ca afară, trebuie să ne purtăm exact ca afară. Nu cred că germanii, francezii, italienii sunt mai deştepţi ca noi. Trebuie să înţelegem şi noi că nu degeaba s-au vaccinat 80% în Italia, unde au avut exact acest tip de problemă de criză sanitară majoră. (…) Mesajul principal este acela de vaccinare. Nu cred că suntem mai proşti decât germanii, italienii şi francezii şi danezii şi portughezii. Nu cred în acest lucru. Cred că cetăţenii români sunt la fel de responsabili ca toţi ceilalţi cetăţeni din Uniunea Europeană”, a afirmat Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, mai mulţi parlamentari vor semna miercuri o inţiativă legislativă privind vaccinarea anti-COVID a anumitor categorii de personal.

„În Ministerul Sănătăţii s-a pregătit acel proiect legislativ. Având în vedere că Guvernul, între timp, a devenit un Guvern interimar vom promova proiectul legislativ prin iniţiativă legislativă. Mâine mai mulţi membri ai Guvernului şi parlamentari vor semna această iniţiativă legislativă şi îl vom înainta în procedură de urgenţă Parlamentului”, a precizat Cseke Attila.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS