Acasa Actualitate-Interna Ministrul Sănătății: Pacienta arsă la Spitalul Floreasca a fost diagnosticată greșit

Ministrul Sănătății: Pacienta arsă la Spitalul Floreasca a fost diagnosticată greșit

scris de Misu Andrei
120 afisari

Victor Costache, ministrul Sănătății, a prezentat marți dimineață concluziile din raportul corpului de control, care a constatat o serie de greșeli ce au dus la moartea pacientei de 66 de ani, la finalul anului trecut, după operația în care a luat foc pe masa de operație, de la Spitalul Floreasca.

Victor Costache a anunțat că pacienta în vârstă de 66 de ani a fost diagnosticată greșit, aceasta ar fi o primă mare greșeală a echipei medicale.

„Nu exista niciun element care să indice alergia la iod a pacientei”, a precizat ministrul Sănătății.

El a precizat ulterior că pacienta a spus înainte de operație că este alergică la furazolidon, iar la nivel declarativ s-a ajuns la o alergie la iod, dar nu s-au mai făcut teste de confirmare a alergiei. Ministrul a mai spus că din acest motiv a fost „utilizat greșit” biocidul pe bază de alcool, care prezenta „un risc combustional major”.

O altă greșeală a fost folosirea bisturiului electric împreună cu acest biocid pe bază de alcool. Victor Costache a mai spus că „niciunul din medicii din echipa operatorie nu se afla în echipa de gardă”, operația fiind făcută de un medic rezident.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult