Acasa Actualitate-Interna Ministrul Sănătății: Presiunea uriașă este numărul mare de decese, dar un lockdown nu este o alternativă.

Ministrul Sănătății: Presiunea uriașă este numărul mare de decese, dar un lockdown nu este o alternativă.

scris de Misu Andrei
90 Afisari

În ciuda numărului mare de infectări și de decese, un lockdown total „nu este o alternativă”, a spus ministrul Sănătății Cseke Attila, marți seara, la Digi24. „Am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată”, a conchis ministrul.

UDMR vrea Ministerul Sănătăţii pentru Cseke Attila

(foto: arq.ro)

Cseke Attila: Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut. Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă.

Sunt tot felul de situații pe care din păcate le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim și responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo.

Un lockdown total nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână și o zi de la restricțiile care s-au anunțat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem.

Sigur, După 10 zile, două săptămâni, nu ești sigur că efectele se văd imediat, și va trebui luată o decizie legată de continuarea unora dintre măsurile pe care le avem acum. Analiza trebuie făcută pe cifre și pe tendințe.

Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult