Acasa Actualitate-Interna Ministrul transporturilor a petrecut 7 ore în trafic de la București la Brașov. Când va fi gata autostrada către munte?

Ministrul transporturilor a petrecut 7 ore în trafic de la București la Brașov. Când va fi gata autostrada către munte?

scris de Misu Andrei
81 afisari

Cei care care visează la autostrada spre munte mai au de așteptat. Ministrul transporturilor, Lucian Bode, spune că abia peste doi ani ar putea demara lucrările pentru acest drum de mare viteză. Până atunci, autoritățile caută soluții rapide pentru aglomeraţia de pe DN1: de pildă, un drum forestier din zona Azuga, care ar putea prelua o parte din trafic.
„Categoric, nu renunțăm la autostrada Comarnic-Brașov, dar până la construirea autostrăzii, noi suntem obligați să venim cu soluții alternative”, a spus ministrul Lucian Bode, miercuri seara, la Digi24.

dn1

Infotrafic, Valea Prahovei

Una dintre aceste soluții este Drumul Județean Câmpina-Valea Doftanei-Săcele (DJ1o2I). De la Câmpina la Valea Doftanei sunt 35 de km de drum județean asfaltat. De la Valea Doftanei până la granița cu Brașovul sunt 14 km de drum neasfaltat, dar care este prins în PNDL și poate fi finanțat integral. De la limita cu județul Brașov până la Săcele, sunt 12 km de drum județean pietruit, care de asemenea poate intra într-un program de finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Aproximativ 18 milioane de euro ar fi valoarea investiției necesare pentru amenajarea celor 61 de km de drum județean – a explicat ministrul.

Întrebat în cât timp ar putea fi rezolvată problema drumului județean, Lucian Bode a spus: „În orice caz, până la începerea lucrărilor la autostrada Comarnic-Brașov, vorbim de 2-3 ani de zile, acest drum trebuie finalizat. Pentru că mulți fac greșeala și spun: Construim autostrada X în patru ani de zile. Da, poți să construiești Comarnic-Brașov în 4 ani, dar să spui ‘În 4 ani începând de astăzi’ faci o mare greșeală. Pentru că până la momentul construirii autostrăzii, trebuie să ai studiu de fezabilitate revizuit – și vorbim de șase luni minim – , trebuie să ai proiectul tehnic realizat, toate avizele și vorbești de patru ani de la momentul în care bagi primul hârleț”, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode, miercuri seara, la Digi24.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult