Acasa Actualitate-Interna Mircea Geoana: Suntem mai uniți decât oricând și pregătiți să rezistăm oricărei amenințări

Mircea Geoana: Suntem mai uniți decât oricând și pregătiți să rezistăm oricărei amenințări

scris de Misu Andrei
39 Afisari

Secretarul general adjunct al NATO a transmis un mesaj de ziua Europei în care susține că Uniunea Europeană nu trebuie să se abată de la o serie de valori, mai exact: democrația, domnia legii, libertatea și respectul pentru drepturile suverane ale națiunilor de a-și alege destinul.

„La aniversarea a 73 de ani de la declarația ce a consfințit crearea Uniunii Europene și a pus bazele comunității de astăzi, vedem beneficiile directe pe care această umbrelă de valori, cooperare și prosperitate ni le oferă. Cred însă și că singura șansă ca idealurile părinților ei fondatori să fie împlinite este ca Uniunea Europeană să nu se abată de la valorile ei: democrația, domnia statului de drept, libertatea și respectul pentru drepturile suverane ale națiunilor de a-și alege destinul”, a transmis Mircea Geoană, într-o postare pe Facebook.

Secretarul general adjunct al NATO susține că din motive prezentate locul Ucrainei, Georgiei, Republicii Moldova și al Balcanilor este „în Europa civilizată și democratică”: „Și așa cum am demonstrat în ultimul an, suntem mai uniți decât oricând și mai pregătiți să rezistăm oricărei amenințări”.

„Cu gândul la fondatorii ei și cu prețuire pentru țelurile și valorile lor, astăzi sărbătorim Ziua Europei. La mulți ani, români! La mulți ani, Uniunii Europene”, a încheiat Mircea Geoană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult