Acasa Actualitate-Interna Monica Anisie: Pregătim școlile din Capitală de scenariul roșu

Monica Anisie: Pregătim școlile din Capitală de scenariul roșu

scris de Misu Andrei
83 afisari

Monica Anisie a declarat că Ministerul Educației se pregătește de scenariul roșu în școlile din Capitală, după ce în ultimele 24 de ore aici au fost raportate 777 de cazuri noi de Covid-19. Anisie a precizat că toți elevii din București vor avea tablete pentru a urma școala online. 

Ministrul Educației a ținut o ședință cu inspectorii școlari pe situația echipamentelor tehnice pentru unitățile de învățământ. La nicio școală din Capitală nu ajunseseră până acum tabletele de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Monica Anisie a mers la depozitul unde se află tabletele pentru elevi și a dat asigurări că vor fi distribuite joi în toate sectoarele.

“Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București”, a spus Ministrul Educației.  Întrebată de jurnaliști care este motivul pentru care Inspectoratul Școlar București a întârziat livrarea tabletelor, Anisie a spus că “a fost o perioadă în care inspectorul școlar și alte persoane au fost în izolare sau în carantină, unii fiind bolnavi de COVID. Acesta a fost motivul”.

Capitala este aproape de rata de infectare 3 la mia de locuitori. Dacă se ajunge la acest nivel, masca devine obligatorie peste tot, școlile intră în scenariul roșu, adică exclusiv online. La ora 15.000 este programată ședința Comitetului Muncipal la Prefctura București, pentru a analiza situația școlilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult