Acasa Actualitate-Interna Năsui anunță că reduce aproape jumătate din posturile de conducere din Ministerul Economiei și o treime din funcțiile de execuție

Năsui anunță că reduce aproape jumătate din posturile de conducere din Ministerul Economiei și o treime din funcțiile de execuție

scris de Misu Andrei
99 Afisari

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat miercuri că va face reduceri importante de posturi în cadrul ministerului: 39% dintre funcţiile de conducere și 30% din cele de execuţie vor dispărea. Cei care vor rămâne în minister vor da concurs pe posturi. El spune că ministerul a ajuns să aibă foarte multe structuri și șefi ca urmare a „multiplelor despărțiri și comasări de ministere”.


Ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Foto: gov.ro

„Ministerul Economiei va fi reformat, într-unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituțiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din funcțiile de conducere și 30% din cele de execuție, printr-un plan pe care l-am pus la punct săptămânile acestea.

Actualul minister al economiei este rezultatul multiplelor despărțiri și comasări de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri în negocieri politice. De aceea, ministerul economiei a ajuns să aibă foarte multe structuri și, mai ales, foarte mulți șefi”, a scris Claudiu Năsui miercuri pe Facebook.

Ministrul a precizat pentru Digi24 că, din circa 880 de posturi în minister, vor rămâne 590.

„Desființăm departamentele care nu au utilitate, nu văd de ce ar trebui plătite aceste salarii”, a declarat Claudiu Năsui, adăugând că la departamentele care vor rămâne se vor da concursuri pe posturi unde vor fi mai mulți doritori.

Economia cu salariile care nu vor mai fi plătite va fi de 30-40%, estimează ministrul.

„Am ajuns să avem mii de structuri, instituții și agenții inutile”

Claudiu mai spune că România are un număr imens de instituții și agenții de stat inutile, care trebuie redus pentru a reduce și cheltuielile.

„Statul român e masiv supra-dimensionat. Mai grav, în ultimii ani numărul de bugetari și de instituții noi în România a tot crescut. De ce? Pentru că fiecare politician a vrut să-și crească puterea, posturile și bugetul la dispoziție pe spatele contribuabilului.

De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns să avem mii de structuri, instituții și agenții inutile. Le cunoaștem bine pe câteva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agenții fără număr și pentru orice motiv, etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri înființate doar pentru a da posturi de conducere unor personaje conectate politic și pentru a salariza activ de partid. Toate acestea din banii noștri.

A venit vremea să reformăm acest stat. Nu este nevoie de atâția șefi și directori în Ministerul Economiei. Avem nevoie de un stat mic și concentrat pe ce trebuie să facă. Unul care să genereze cheltuieli mai mici pentru contribuabili și birocrație mai puțină. Prin această reorganizare reducem funcțiile redundante și departamentele care nu și-au arătat niciodată utilitatea.

România va fi puternică în momentul în care politicienii realizează că banii contribuabililor sunt sacri. Nu avem voie să-i risipim. Mai ales când statul ne ia jumătate din salariu, iar asta fără să punem la socoteală TVA și accize. Dacă vrem să reducem povara fiscală, mai ales pe muncă, trebuie să reformăm statul și să îi reducem cheltuielile”, a mai scris Claudiu Năsui pe Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult