Acasa Actualitate-Interna Nelu Tătaru, despre posibilitatea vaccinării obligatorii pentru anumite categorii

Nelu Tătaru, despre posibilitatea vaccinării obligatorii pentru anumite categorii

scris de Misu Andrei
120 afisari

Președintele Klaus Iohannis spune că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii esențiale. Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, primul oficial care a avansat această idee, spune că săptămâna asta au loc discuţii pe această temă și că valul 4 al pandemiei ar trebui să fie al „asumării și al deciziilor”.

„Sunt discuții la nivelul Grupului Tehnico-Științific și aceste decizii vor ajunge în CNSU unde se va lua și o decizie finală. În continuare cred că evoluția acestei pandemii ne dă motive să spunem că anul 2021 nu mai e un an al părerilor despre pandemie. Anul 2021 și acest val 4 e al asumării și al deciziilor”, a spus la Digi24 Tătaru, care este consilier onorific al premierului.

„Vedem un val 4 destul de violent, în condițiile în care avem o transmitere comunitară accentuată. În acest moment avem o creștere exponențială, avem deja aproape 1000 de pacienți în terapie intensivă.

La nivelul Grupului Tehnico-Științific discuții sunt în fiecare zi. Premierul va lua decizia finală care va fi transformată apoi într o hotărâre de guvern”, a adăugat el.

Personal esențial înseamnă educație, sănătate, personal militar și acele structuri care intră în contact frecvent și în zone de risc cu tot ce înseamnă populație, a precizat fostul ministru.

Întrebat dacă testarea o dată pe săptămână rămâne o alternativă, Tătaru a spus: „Da, se discută foarte mult și se puneau ca alternative acele vaccinari care sunt gratuite, se fac pe banii statului, sau testările săptămânale care să fie pe contribuție proprie”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS