Acasa Actualitate-Interna Nelu Tătaru: Nu există nicio diferență de opinie cu premierul Orban

Nelu Tătaru: Nu există nicio diferență de opinie cu premierul Orban

scris de Misu Andrei
50 afisari

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, neagă că ar exista neînțelegeri între el și premierul Ludovic Orban în privința excepțiilor de la purtarea măștii. El a explicat vineri că Ministerul Sănătății face niște recomandări care vin de la experți, Ministerul de Interne este cel care apreciază dacă ele pot fi puse în practică, dar în final decizia aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Nu există nicio diferență de opinie. Fiecare dintre ministerele angrenate în elaborarea unui ordin propune anumite măsuri. Decizia finală se ia în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, care, în acest moment, este cel care adunând opiniile de la fiecare minister în parte, de la fiecare grup de lucru, grup tehnic, decide care este decizia ce trebuie aplicată în acest moment. Suntem într-un moment în care aducem primele relaxări, suntem într-un moment în care răbdarea populației este la o limită și trebuie să satisfacem această limită a răbdării prin niște măsuri pe care le putem gestiona. Dacă fiecare minister, eu, ca parte medicală, îmi expun un punct de vedere, judecând medical, Ministerul de Interne judecă prin măsura în care poate gestiona aceste relaxări pe care le aducem și aceste excepții pe care uneori tindem să le punem, medical vorbind. Decizia în ultimă instanță este a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și împlinirea acestor relaxări, cu anumite excepții sau nu, duce la următoarea serie de relaxări”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult