Acasa Actualitate-Interna Nelu Tătaru spune că ar putea fi reintroduse restricții în zonele în care apar focare de coronavirus

Nelu Tătaru spune că ar putea fi reintroduse restricții în zonele în care apar focare de coronavirus

scris de Misu Andrei
108 afisari

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că, dacă vor fi respectate regulile de igienă și măsurile de precauție, creșterea cazurilor de infecție cu noul coronavirus va fi mică, după relaxarea anumitor activități. Pe de altă parte, Nelu Tătaru spune că ar putea fi reintroduse măsuri restrictive în zonele în care apar focare.

Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministul la Digi24.

Tătaru a vorbit și despre condițiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată, a precizat el.

Întrebat ce trebuie să înțelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: „Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

1 comentariu

SabinA 15-06-2020 - 19:55

Familia BISNITAR DR. Tataru – a platit pentru FARMACIA LOR impozit la stat intre 0 si 4% in ultimii ani. Imoeralitatea acestui sinistru medic si ministru – arata partea urata a PNL filiala Romania !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult