Acasa Actualitate-Interna Nelu Tătaru: Trecem printr-un moment dificil

Nelu Tătaru: Trecem printr-un moment dificil

scris de Misu Andrei
84 afisari

Doi pacienți infectați cu COVID-19 au fugit din fața Spitalului Găești, care este unitate suport COVID. Conducerea spitalului a anunțat deja poliția, care îi caută pe cei doi. Laurențiu Belușică, managerul spitalului din Găești, spune că cei doi au coborât din ambulanța cu care au fost aduși, dar au refuzat să intre în spital.

„Nu suntem în această situație (a stării de urgență, n.r.), eu totuși sper că nu trebuie să ne transformăm într-un stat polițienesc. Dar populația trebuie să înțeleagă că trecem printr-un moment dificil. În următoarele 2 săptămâni cam așa va fi. Am avut o perioadă de vid legislativ în care conaționali ai noștri au refuzat internarea, izolarea, iar până când cei care în acest moment, fiind pozitivi, nu își consumă boala și o vor transmite în continuare, vom avea o creștere. Dacă vom reuși să impunem, conform legii, internarea, izolarea, tratarea celor care sunt în spitale, atunci putem limita această transmitere. În condițiile în care vom respecta regulile. Altfel, aceste două săptămâni se pot prelungi”, a spus Nelu Tătaru.

El a adăugat că au fost făcute campanii de informare în ceea ce privește COVID-19 și măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului, dar că acestea „au fost concurate de campanii de dezinformare”.

1 comentariu

contra 26-07-2020 - 16:15

Care moment, ca e o vesnicie?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult