Acasa Actualitate-Interna Nicolae Băncioiu nu mai candidează la alegerile parlamentare

Nicolae Băncioiu nu mai candidează la alegerile parlamentare

scris de Misu Andrei
59 afisari

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu spune că e de acord cu ridicarea imunității sale, cerută de DNA, care îl acuză că ar fi încasat aproape 4 milioane de lei pentru a facilita unor oameni de afaceri contracte cu spitale. El a adăugat că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.

Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil. Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor”, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Înteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida. Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil, ca să scape au inventat fapte”, a adăugat el.

Procurorii anticorupție au cerut azi ridicarea imunității deputatului Pro România Nicolaie Bănicioiu, pe care vor să îl cerceteze pentru luare de mită și trafic de influență. Avizul Camerei Deputaților este obligatoriu pentru continuarea anchetei, deoarece faptele invocate de anchetatori ar fi fost comise în perioada în care Bănicioiu a fost ministrul Tineretului și apoi al Sănătății.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult