Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă a cerut o formulă legală pentru supraimpozitarea pensiilor speciale

Nicolae Ciucă a cerut o formulă legală pentru supraimpozitarea pensiilor speciale

scris de Misu Andrei
48 afisari

Surse guvernamentale au declarat luni, pentru Digi24.ro, că România nu va renunța la cota unică pentru că „suntem obligați prin PNRR”. În același timp, prin Planul Național de Redresare și Reziliență țara noastră și-a asumat să renunțe treptat la excepțiile din Codul Fiscal. 

Foto: Guvernul României

„Suntem obligați prin PNRR să ajungem la acea cotă unică. Adică să eliminăm excepțiile. Am eliminat atât cât am putut din excepții”, spun sursele citate.

La nivelul coaliției a fost discutată și propunerea PSD pentru trecerea la un impozit progresiv, însă după discuții cu mediul de afaceri și cu investitorii s-a ajuns la concluzia că este nevoie de predictibilitate. „În următorii doi până la cinci ani sigur nu se schimbă sistemul de impozitare”, mai spun sursele citate.

Modificările la Codul Fiscal vor fi puse luni în transparență decizională, urmând ca ordonanța să fie adoptată săptămâna viitoare.

O altă temă discutată în coaliția de guvernare a fost cea a pensiilor speciale. PSD a cerut supraimpozitarea acestora, însă premierul Nicolae Ciucă a cerut o formulă „aplicabilă și legală”, ținând cont de deciziile anterioare ale Curții Constituționale.

Surse liberale susțin că premierul nu s-a opus supraimpozitării pensiilor speciale: „Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliție supraimpozitării pensiilor speciale. Premierul a cerut Ministerului Finanțelor să vină cu o varianta clară și legală”. Aceleași surse susțin că eliminarea pensiilor speciale este un obiectiv în PNRR care trebuie îndeplinit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult