Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă: De pe 15 martie, centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschise și civililor

Nicolae Ciucă: De pe 15 martie, centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschise și civililor

scris de Misu Andrei
118 Afisari

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschise și civililor de pe 15 martie. Ministrul a declarat că aceste centre nu au înființate pentru asigurarea de privilegii militarilor și nici nu au fost gândite ca structuri cu circuit închis.

foto: MAPN

„Cele 92 de centre au însemnat o modalitate de reducere a presiunii pe centrele care deservesc populația general, preluând sarcina imunizării unei părți importante din populația României”, a spus Ciucă, într-o postare publicată pe Facebook.

„Începând cu 15 martie, centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării Naționale vor fi deschise pe aceleași criterii stabilite de Comitetul Național pentru Coordonarea Vaccinării, atât militarilor cât și populației civile”, a spus ministrul Apărării.

Ministrul Ciucă a mai precizat că „sistemul medical militar nu a funcționat niciodată ca un sistem închis iar datele statistice sunt fără echivoc: din cei peste 65.000 pacienți tratați de Spitalul Militar Central din București, în jur de 80 la sută au fost pacienți civili.

„Nu tolerez și nu voi tolera abateri de la regulile deja stabilite în Strategia Națională, curând voi prezenta rezultatele anchetei pe care deja am dispus-o la Focșani, unde au fost semnalate nereguli în procesul de vaccinare”, a spus Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește vaccinarea membrilor de familie, Ciucă a spus că, prin Statutul cadrelor militare, aceștia sunt arondați pentru servicii medicale gratuite sistemului propriu al MApN.

„Nici în asigurarea serviciilor medicale, nici în procesul de vaccinare, nu au fost create privilegii pentru membrii familiilor noastre. Înscrierea lor la vaccinare a fost făcută și va fi la fel și în continuare cu respectarea strictă a criteriilor de eligibilitate la nivel național”, a precizat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult