Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă: Depozitele de gaze sunt ocupate la o capacitate de 40%, la 1 noiembrie cantitatea va creşte la 80%

Nicolae Ciucă: Depozitele de gaze sunt ocupate la o capacitate de 40%, la 1 noiembrie cantitatea va creşte la 80%

scris de Misu Andrei
62 Afisari

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că depozitele de gaze sunt ocupate în prezent la o capacitate de 41%, iar până la 1 noiembrie se va ajunge la 80%.

„Există o decizie la nivelul Uniunii Europene şi fiecare ţară membră trebuie să intre în iarnă cu 80% din capacitatea de depozitare. În momentul de faţă suntem puţin peste 40%, 41%. Angajamentul nostru, faţă de noi, în primul rând, şi faţă de Uniunea Europeană este ca până la 1 august să avem în depozite 46%. Până la 1 septembrie 57%, până la 1 octombrie 66% şi până la 1 noiembrie 80%”, a spus Nicolae Ciucă, la Constanţa.

Premierul a arătat că 80% reprezintă minimul pentru a asigura cantitatea de gaze necesară în perioada iernii.

„Sigur, se fac demersuri… Sunt în discuţie elementele de contract cu Azerbaidjan. Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat şi de asemenea discutăm, pentru că nu depindem doar de partea de origine şi partea de primire la noi în ţară, discutăm şi de zonele de tranzit şi trebuie să facem în aşa fel încât să primim acceptul de la ţările de tranzit, respectiv Turcia, Bulgaria şi Grecia. Am depins şi de interconectorul dintre Grecia şi Bulgaria. Am înţeles că este finalizat şi că putem să discutăm mai facil această posibilitate de aducere a gazului în ţară”, a menţionat Ciucă.

1 comentariu

bali 30-06-2022 - 15:20

Ba cretinozaurule instelat, in conditiile actuale de razboi in proximitate si tot felul de alte crize provocate de globalisti, tu trebuia sa ai de ieri toate depozitele de gaz, combustibili, cereale, alimente pline 100 %.
Daca producem in plus, exportam vechiturile si pastram recolta noua.
Toate rezervoarele , silozurile si celelete capacitati de depozitare trebuie sa fie ale statului roman nu a speculantilor venetici !
Ce pielea de pe Pieleanu Preputeanu Scroteanu ai invatat tu la Academia Militara ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS