Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă, despre prețul benzinei: Am cerut sancțiuni severe pentru cei care vor să genereze instabilitate

Nicolae Ciucă, despre prețul benzinei: Am cerut sancțiuni severe pentru cei care vor să genereze instabilitate

scris de Misu Andrei
117 afisari

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că ANAF, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței au demarat controale la toate companiile petroliere din România și că a cerut sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.

Foto: gov.ro

„În această dimineață am convocat o sedință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri. Statul are obligația de a-si proteja cetățenii și economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia rusă.

Nu voi permite nimănui să profite de această situație, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia țării și să afecteze viața cetăţenilor.

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România e o țară sigură, securitatea noastră e garatată, garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică.

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici abuzive fără justificare economică.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România.

Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancționarea lor.

Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja oamenii. Orice altă tentativă de destabilizare va fi ferm sancționată prin intervenția statului român”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

La şedinţă au participat, de asemenea, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu.

Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seara, că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei pe litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL.

„Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. (…) Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. (…) Este exclus să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă”, a afirmat Virgil Popescu, la Digi24.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult