Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă: Digitalizarea este cheia reducerii birocrației

Nicolae Ciucă: Digitalizarea este cheia reducerii birocrației

scris de Misu Andrei
64 Afisari

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu vicepreședintele Google, Karan Bhatia, cu care a discutat despre consecințele agresiunii militare ruse din Ucraina, amenințările în domeniul securității cibernetice și legate de dezinformare și transformarea digitală a României.

Foto: gov.ro

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu vicepreședintele Google, Karan Bhatia.

Principalele teme discutate au vizat consecințele agresiunii militare ruse din Ucraina, amenințările în domeniul securității cibernetice și legate de dezinformare, transformarea digitală a României și importanța parteneriatului transatlantic.

Premierul a evidențiat rolul important al României în regiune, ca pilon de stabilitate, atât în interiorul NATO, cât și UE.

«Digitalizarea este cheia reducerii birocrației, care va transforma infrastructura administrativă într-una mai bună și mai eficientă. Totodată, digitalizarea va facilita tranziția țării noastre către o economie mai sigură, dinamică și bazată pe date, aliniată cu direcțiile strategice europene.

Întărirea prezenței Google în România și dezvoltarea sa locală vor contribui la consolidarea parteneriatului transatlantic și la dinamizarea proceselor  de cercetare-dezvoltare din țara noastră. Apreciem sprijinul oferit de Google în lupta cu amenințările cibernetice și dezinformarea online», a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Accesul la serviciile digitale și aplicațiile lor concrete depind de capacitatea utilizatorilor de a le valorifica, în acest sens fiind necesare eforturi susținute de educație digitală”, arată un comunicat de presă.

1 comentariu

bali 23-06-2022 - 13:47

Ciuca a vorbit ca unul ce-si imagineaza digitalizarea drept lingerea degetelor dupa ce si le-a incleiat in timp ce infuleca un copan de porc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult