Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă: Guvernul şi-a declarat poziţia probusiness

Nicolae Ciucă: Guvernul şi-a declarat poziţia probusiness

scris de Misu Andrei
35 Afisari

Guvernul şi-a declarat de la început poziţia probusiness şi proinvestiţii, a alocat cea mai mare sumă din buget pentru investiţii – aproximativ 18 miliarde de euro şi face tot ceea ce este omeneşte posibil să folosească fondurile europene, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Foto: Guvernul României

„Guvernul pe care îl reprezint încă de la început şi-a declarat poziţia pro business, pro investiţii. Am menţionat şi vom continua să menţionăm că suntem Guvernul care a alocat cea mai mare sumă din buget pentru investiţii, aproximativ 18 miliarde de euro şi face tot ceea ce este omeneşte posibil să poată să folosească fondurile europene puse la dispoziţie, fonduri care ajung la cifra de 90 de miliarde şi care aşteaptă să fie atrase şi investite în conformitate cu viziunea mediului de afaceri din ţara noastră”, a precizat premierul, la evenimentul organizat de Ernst&Young cu prilejul celebrării a 30 de ani de activitate în România, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, instituţiile financiare internaţionale au recunoscut creşterea economică a României şi Banca Mondială a confirmat cifra de 4,6%.

„S-a vorbit despre recunoaşterea evoluţiei economice, de creşterea economică a României, rezultatele se văd atât în ceea ce noi la nivel naţional anticipăm, dar şi în aprecierile instituţiilor internaţionale de profil. Aici doresc să amintesc doar creşterea economică pe care a confirmat-o Banca Mondială, de 4,6%, într-un context deloc simplu (…) în care mediul de securitate (…) dă de gândit şi face ca investitorii să fie mai circumspecţi atunci când se gândesc să vină şi să investească într-o ţară din proximitatea zonei de conflict, dar cu toate acestea putem să ne bucurăm de atenţia pe care investitorii ne-au oferit-o, bucurându-ne anul acesta de investiţii străine directe a căror valoare a crescut cu aproximativ 48%, comparat cu anul trecut, ceea ce ne dă speranţă că anul viitor, dacă vom fi la fel de credibili, dacă vom oferi acelaşi cadru de stabilitate, aceste investiţii vor continua să crească”, a adăugat Nicolae Ciucă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult