Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă: „Nu ar fi o bună practică să modificăm sistemul de taxare al companiilor”.

Nicolae Ciucă: „Nu ar fi o bună practică să modificăm sistemul de taxare al companiilor”.

scris de Misu Andrei
36 afisari

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că guvernul nu are în vedere modificarea taxelor pentru companii. „Nu cred că ar fi o bună practică”, a declarat acesta. Ciucă a precizat că după discuțiile cu Consiliul Fiscal s-a stabilit ca în ceea ce privește cota unică, aceasta să fie aplicată „cum a fost prevăzută inițial”.

Foto: Gov.ro

„Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. Am discutat cu reprezentanții Consiliului Fiscal și în urma analizelor pe care le-au prezentat am discutat să facem în așa fel încât cota unică să fie cotă unică”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat despre taxarea companiilor și eventuale modificări, prim-ministrul a spus: „Nu este vorba de modificarea taxelor la companii. Tocmai am discutat și afirmat că în acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare al companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat și despre taxa de solidaritate spunând că atunci când va fi luată o decizie în coaliți „„vom comunica”.

1 comentariu

?????? 31-05-2022 - 07:28

& Dacă ăștia au stabilit „constituțional” că legea penală și contravențională mai favorabilă ar putea fi „legea de prescriere a faptelor penale și a contravențiilor”, chestiuni ce ar trimite în sectorul productiv pe mulți dintre, agenții constatatori, avocații, procurorii și judecătorii de contravențional și penal, pentru a nu se comite abuzuri și a se organiza ca grupuri ce comit abuzuri, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult