Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă: Nu ne îngrijorează rezoluţia parlamentului olandez privind intrarea în Schengen

Nicolae Ciucă: Nu ne îngrijorează rezoluţia parlamentului olandez privind intrarea în Schengen

scris de Misu Andrei
71 Afisari

Nicolae Ciucă nu e îngrijorat de semnalul dat la politicienii olandezi, după ce parlamentul de la Haga a adoptat o rezoluție în care se declară împotriva intrării României în Schengen.

Foto: Guvernul României

Am trecut în revistă repede acea decizie. Nu ne îngrijorează deloc pentru că ţara noastră a făcut tot ceea ce era necesar, astfel încât să îndeplinească cerinţele tehnice pentru accederea în spaţiul Schengen, lucru care s-a dovedit şi prin rezultatele verificărilor făcute de comisia nominalizată în acest sens„, a spus premierul Ciucă, în timpul unei vizite de lucru pe care o efectuează în judeţul Dolj, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a arătat că autorităţile din România şi-au oferit disponibilitatea pentru ca reprezentanţi ai Olandei să vină în ţara noastră ca să facă verificări la faţa locului, acolo unde consideră că sunt probleme. „Noi ne-am oferit disponibilitatea, inclusiv în relaţia bilaterală cu Olanda, astfel încât acolo unde consideră că sunt probleme şi doresc să vină să verifice la faţa locului, suntem în măsură să acceptăm această colaborare bilaterală ca dumnealor să verifice şi să vadă că suntem pregătiţi pentru accedere la spaţiul Schengen„, a explicat premierul.

Liderul de la Palatul Victoria a amintit despre eforturile României privind respectarea condiţiilor legate de statul de drept, corupţie şi crimă organizată.

Vă pot spune că pe stat de drept am făcut în aşa fel încât la nivelulul Guvern şi la nivelul întregii coaliţii să luăm măsurile care se impun, în directă coordonare şi colaborare cu reprezentanţii Comisiei, să avem un pachet de legi ale justiţiei care într-adevăr să fie în deplină aliniere cu justiţia din Uniunea Europeană şi să ducă la acel proces de modernizare a justiţiei din România, iar pe partea de crimă organizată avem instituţiile statului care sunt foarte bine consolidate şi sunt convins că îşi fac datoria aşa cum şi-au făcut-o şi până acum„, a mai spus Nicolae Ciucă.

1 comentariu

Neacsum 20-10-2022 - 22:27

Guvernul Romaniei a donat olandezilor doua santiere navale ca sa i imblinzeasca, vanzand practic doua obiective strategice pentru un presupus obiectiv politic. Proasta afacere.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult