Acasa Actualitate-Interna Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu discută la guvern despre PNRR și renunțarea la cota unică

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu discută la guvern despre PNRR și renunțarea la cota unică

scris de Misu Andrei
34 afisari

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu are o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă la sediul Guvernului, potrivit unor surse politice. Liderii Coaliției discută despre PNNR și despre renunțarea la cota unică.

foto facebook PSD

Principala discuții de la guvern va fi despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, spun sursele citate, în condiţiile în care mai sunt şapte jaloane restante pentru luna iunie dintre care două la Ministerul Transporturilor.

În ceea ce privește renunțarea la cotă unică, ministrul finanțelor urmează să prezintă propuneri pentru trecerea la o cotă de impozitare progresivă.

Marcel Ciolacu a declarat luni că „sunt mai multe măsuri fiscale” care urmează să fie prezentate până la 1 iunie. „Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a mai spus liderul PSD.

De partea cealaltă, președintele Senatului Florin Cîțu s-a pronunțat pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului fiscal în actuala formă, susţinând că PNL are soluţii de colectare a veniturilor fără creşterea taxelor.

La întâlnirea de la guvern mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult