Acasa Actualitate-Interna Nicușor Dan a semnat decizia de demolare a clădirii Cathedral Plaza

Nicușor Dan a semnat decizia de demolare a clădirii Cathedral Plaza

scris de Misu Andrei
57 Afisari

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri că a semnat dispoziţia de demolare a Cathedral Plaza, clădire a cărei construire a fost declarată ilegală printr-o decizie definitivă a instanței în urmă cu aproape 10 ani. Primăria va suporta cheltuielile de demolare, urmând să-și recupereze banii de la proprietarul clădirii.

Foto: Facebook / Nicușor Dan

„Am semnat azi dimineață dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a scris Nicuşor Dan miercuri pe Facebook.

Primarul a precizat că „mai sunt de parcurs câţiva paşi administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare”.

„Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate iniţial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii. Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureştiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât şi cu Primăria Sectorului 1”, a transmis primarul Capitalei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult