Acasa Actualitate-Interna Nicușor Dan: Am închis 14 din cele 16 companii municipale.2.700 de angajați vor fi disponibilizati

Nicușor Dan: Am închis 14 din cele 16 companii municipale.2.700 de angajați vor fi disponibilizati

scris de Misu Andrei
89 Afisari

Edilul Nicușor Dan a susținut marți o conferință de presă în care a prezentat un bilanț al primelor zece luni de mandat în fruntea Primăriei Capitalei. Printre cele mai importante acțiuni puse la punct de către primar este cea legată de închiderea companiilor municipale. Până în prezent au fost închise 14 din cele 16 companii create de fosta administrație, urmând a fi disponibilizați 2.700 de angajați, spune Nicușor Dan.

Primarul general a reamintit despre cheltuielile „exagerate pe care aceste companii municipale le-au produs în bugetul orașului”: „E un prejudiciu de sute de milioane de euro. Vă aduc aminte doar că în urma unui control al Ministerului Finanțelor am sesizat DNA-ul pentru gravele prejudicii și abuzuri de la Compania de Cimitire, unde s-au eludat proceduri de achiziție publică, unde s-au cumpărat cu sume mult peste prețul pieței mai multe bunuri”.

Potrivit edilului, companiile municipale au produs un prejudiciu de sute de milioane de euro, în condiţiile în care cheltuielile salariale ale acestora totalizau 150 de milioane de lei anual.

Din cele 16 companii municipale înființate de fosta administrație, au mai rămas de închis doar companiile de parcuri și protecție civilă, a spus Nicușor Dan, adăugând că acestea vor fi și ele desființate „curând”.

Nicușor Dan a anunțat că sunt alte 4 companii care vor fi menținute provizoriu „pentru că asigură niște servicii pe care la un moment dat o să le trecem în structura municipalității”. Este vorba de iluminatul public, de întreținerea semafoarelor, de activitatea de dezinfecție, dezinsecție, deratizare și de compania imobiliară care are în administrare blocul social din Ghencea.

Companiile municipale care vor rămâne sunt STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica.

Potrivit primarului, multe dintre aceste companii au utilaje importante cumpărate din bani publici și se dorește ca acestea să revină în spațiul public.

El a precizat că închiderea companiilor municipale nu a fost „o simplă operațiune administrativă, au fost dificultăți tehnice serioase”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS