Acasa Actualitate-Interna Nicușor Dan: Primele tramvaie noi vor ajunge în București în luna iunie

Nicușor Dan: Primele tramvaie noi vor ajunge în București în luna iunie

scris de Misu Andrei
55 afisari

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că primele 6 din cele 100 de tramvaie cumpărate vor fi livrate în iunie, cu câteva luni înainte de data prevăzută în contract.

Primarul general Nicușor Dan a vizitat luni fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători Arad, companie care urmează să livreze cele 100 de tramvaie pentru Capitală.

Fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători Arad. Foto: PMB

„Vestea bună e că primele tramvaie, în număr de 6, vor sosi în iunie, cu câteva luni înainte de data contractuală. Am vrut să văd cum merge producția tramvaielor și am făcut chiar o călătorie de testare, pentru a vedea cum se comportă tramvaiele pe traseu și ce performanțe au din punctul de vedere al siguranței și confortului călătorilor”, a declarat primarul.

Conform acestuia, va începe astfel înnoirea parcului de tramvaie bucureștean, care e compus în marea majoritate din tramvaie fabricate înainte de 1990.

„Împreună cu cele 100 de troleibuze și cele 100 de autobuze electrice pe care PMB le va cumpăra, achiziția tramvaielor e un pas important pentru electrificarea flotei de transport public în Capitală”, a adăugat Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a încheiat, în anul 2021, un contract în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro cu societatea Astra Vagoane pentru achiziția a 100 de tramvaie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS