Acasa Actualitate-Interna Nicușor Dan și Stelian Bujduveanu au testat mașinile care vor monitoriza parcările Primăriei Capitalei

Nicușor Dan și Stelian Bujduveanu au testat mașinile care vor monitoriza parcările Primăriei Capitalei

scris de Misu Andrei
41 Afisari

Primăria Municipiului București a început procesul de digitalizare a sistemului de parking al Capitalei. Primarul Nicușor Dan și viceprimarul general Stelian Bujduveanu au testat primele două autoturisme electrice Volkswagen e-up, din cele 18 achiziționate de Compania Parking București, pentru monitorizarea parcărilor publice.

FOTO Facebook Nicorel Nicorescu

Sistemul funcționează, deocamdată, pe două mașini, urmând a fi instalat, în mod etapizat, și pe restul, pe măsură ce vor fi create noi locuri de parcare, potrivit unei postări pe Facebook a Primăriei Capitalei.

Pe lângă rolul de verificare a efectuării plăților, aceste mașini vor supraveghea locurile de parcare, pentru siguranța autoturismelor parcate. Sistemul de monitorizare video montat pe mașini este compus din 4 camere, care acţionează simultan.

Acesta este conectat la softul central al Companiei Parking. Sistemul digital al fiecărei maşini are capacitatea de a detecta până la 2.000 de autovehicule/h şi permite scanarea plăcuţelor de înmatriculare şi verificarea dreptului de parcare.

Începând din acest weekend cei care nu plătesc parcarea în București primesc automat amenda cu ajutorul radarelor mobile. Anunțul a fost făcut de Nicorel Nicorescu, consilier al Primăriei Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Măsura se referă la cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de Primăria Generală. Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru.

Sistemul funcționează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amendă, fără ca șoferul să o poată contesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult