Acasa Actualitate-Interna Nicușor Dan: Trebuie să creștem prețul parcărilor în București

Nicușor Dan: Trebuie să creștem prețul parcărilor în București

scris de Misu Andrei
117 Afisari

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că prețul parcărilor trebuie să crească în București. Edilul a vorbit despre o strategie de parcare pentru oraș, în condițiile în care multe mașini sunt parcate acum pe trotuare sau pe prim bandă a străzilor.

„Orașul acesta este sufocat de mașini parcate și pe trotuar, și pe prima bandă. Și aici intrăm într-un cerc vicios, pentru că aceste mașini care sunt parcate pe prima bandă încetinesc transportul public și, din cauză că transportul public e încetinit, lumea folosește în continuare mașina”, a spus el la o dezbatere pe tema infrastructurii.

„Ca să ieșim din cercul ăsta vicios, în primul rând trebuie să avem o strategie de parcare – și aici, parte din strategia de parcare, care înseamnă și colaborare cu parcări private, și stimularea oamenilor de a parca în locuri care sunt mai departe de cel imediat apropiat locuinței – e o chestiune care trebuie spusă și trebuie asumată. Trebuie să creștem prețul parcării, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraș”, a spus el.

Nicușor Dan a făcut declarația în contextul unei discuții mai largi despre pistele pentru biciclete.„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus el.

1 comentariu

Brezoi 03-06-2021 - 18:13

Deci asta ar fi solutia, pana la urma? Sa crestem pretul? De ce sa nu facem parcari noi supraterane sau sa ridicam toate rablele de pe strada, ca ocupa degeaba un loc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult